Congres: Building the Future of Health

mrt 17 • Architectuur • 774 Weergaves

Kan de gebouwde omgeving ons helpen langer gezond te blijven? Ja, dat kan! Hoe? Dat hoor je in juni van dit jaar tijdens de grote internationale conferentie Building the Future of Health in het UMCG.

Kern van het congres is de vraag hoe het ontwerp (en de kwaliteit) van de gebouwde omgeving bij kan dragen aan onze gezondheid en de Healthy Ageing ambitie: twee gezonde levensjaren extra voor iedereen. Dat doet het congres met een breed programma waarin alle ruimtelijke schaalniveaus aan de orde komen: van onze steden en wijken via ons landschap tot het ontwerp van onze huizen en zorgvoorzieningen, waaronder natuurlijk ook onze ziekenhuizen.

Talloze thema’s en sprekers komen voorbij: Rijksbouwmeesters, Vlaamse Bouwmeesters, nationale en internationale architecten en ontwerpers, topwetenschappers uit de zorg, ruimtelijke wetenschappers, ministers, (zorg)bestuurders en talloze andere prominenten.

Vier dagen lang biedt het congres een stimulerende en inspirerende omgeving waarin ontwerpers, architecten, stedenbouwers, GGD artsen en medewerkers, medische en gezondheidswetenschappers, ruimtelijke wetenschappers, (regionale) bestuurders, beleidsmakers en vertegenwoordigers van diverse andere disciplines op het gebied van de volksgezondheid elkaar kunnen ontmoeten en kennis op kunnen doen.

Benieuwd naar het programma en de sprekers? Een groot deel staat reeds online, maar er komt nog meer. Nu al een kaartje kopen? Dat kan ook. GRAS heeft zelf een aantal mooi geprijsde ‘early bird’ partnerkaarten te vergeven. Wil je er een bemachtigen? Mail dan snel.

Datum: woensdag 1 t/m zaterdag 4 juni 2016
Locatie: Universitair Medisch Centrum Groningen
Toegang: tickets zijn beschikbaar via de website

Bron: Platform Gras

Schermafbeelding 2016-03-17 om 12.12.07