Pauline van Dongen ontwerpt sportkleding samen met SKYN Condooms

nov 1 • Fashion • 462 Weergaves

In samenwerking met SKYN Condooms, heeft Pauline van Dongen SKYNFEEL ™ KLEDING ontworpen. Het is een one-of-a-kind conceptuele lange jumpsuit voor topsporters gemaakt van SKYNFEEL ™. De jumpsuit is zo gemaakt dat het de beperking van een atleet zo klein mogelijk maakt en de atleet extra veerkracht geeft bij het maken van grote sprongen.

Een belangrijke functie van het kledingstuk bestaat uit libelle-vleugel geïnspireerde flappen, gelegen aan de rand van het lichaam. De vleugels zijn opgebouwd uit een dunne laag SKYNFEEL en vormen een geometrisch rooster. De vleugels blijven vlak tijdens de aanloop en openen tijdens de sprong. Dit aerodynamische ontwerp zorgt voor een opwaartse lift waarmee verspringers in de lucht blijven hangen.

Werken met SKYNFEEL is een manier om de prestaties van sporters te verkennen én te verbeteren in de toekomst. Het materiaal kan gemakkelijk verschillende vormen aannemen, is licht van gewicht en ontzettend sterk. Dit effent de weg voor innovatieve sportkleding dat de prestaties van onder andere verspringers kan verbeteren.

Lees meer op www.clicknl/nextfashion.